Tapasztalja meg Athén egyedülálló hangulatát

13.8.2017

A mitológiával és történelemmel átitatott, ellentmondásokkal és meglepetésekkel teli Athén a múlt és a jelen kellemes ötvözését kínálja. A több mint 3000 éves múlttal büszkélkedő városban kávézok, nagyszerű konyha és műemlékek egész sora várja. Utazzon velünk, és élvezze az egyik legnyugodtabb és legkülönlegesebb európai város kínálta egyedülálló hangulatot.

Athénban minden gyalogos megtalálja a magáét, mivel történelmi központjából a legjelentősebb látnivalókhoz, onnan pedig a közkedvelt bárokhoz és éttermekhez mindig közzel van.

Az Akropolisz nemcsak Athén, hanem egész Görögország műemlékei között elsőbbséget élvez. Aki nem látta, az mintha nem is járt volna Athénban. Több kisebb katedrális és a Parthenón központi épülete alkotja, amely Görögország legnagyobb dór temploma. Az Akropoliszból lélegzetelállító kilátás nyílik az egész környékre. A Plaka nevű történelmi negyedben és közvetlen környékén a gyönyörű szűk utcák visszavezetnek az időben. Ha már megunta az időutazást, megpihenhet a görög különlegességek illatával és ízével teli kávézókban vagy tavernákban. A mesés Anafiotika negyedben, közvetlenül az Akropolisz alatt, akár egy görög reklámból kivágott csendes utcácskák és fehér házak labirintusába kerül. Athénban minden múzeum kedvelő megtalálja a magáét. A Küklád Művészeti Múzeumban vagy a Görög Népművészeti Múzeumban különböző műtárgyakat, a város történelmét, tengerészeti vagy természettudományi múzeumot tekinthet meg. A legértékesebb gyűjteményt a Nemzeti Régészeti Múzeum rejti, amely valódi történelmi ékövekkel büszkélkedhet, főszerepben Agamemnón király maszkjával. Semmiképp se hagyja ki a színes egyenruhát viselő evzonok váltását. A görögök itt róják le tiszteletüket az ismeretlen katona sírja előtt. Ne hagyja ki Görögország legnagyobb templomát, az Olümpiai Zeusz-templomot sem. És ha véletlenül megunja a minden lépésen megtalálható, különböző nagyságú és formájú templomok vagy oszlopok rengetegét, vagy ha csak pihenni szeretne a további antik séta előtt, a legjobb helyet erre a Nemzeti Park nyújtja. A szinte 40 hektáron elterülő, gyönyörűen árnyékos kertek pálmákkal, ritka fákkal és virágokkal, szabadon élő papagájokkal. Ha szeret piacon vásárolni, ne hagyja ki a Monastiraki piacot. Ha az athéni bolhapiacon szeretne emléktárgyat vásárolni, az vasárnaponként tart nyitva.

Vásároljon jegyet még ma, és utazzon a „történelem mekkájába“ – Athénba.

Eurolines

Járat keresése