Poggyász

 
 

Utazásra, főként a hosszabb utakra, általában poggyásszal indulunk. A poggyász autóbusszal történő szállítása főként a nemzetközi forgalomban előnyös: a légi közlekedéssel ellentétben nincs poggyászellenőrzés, több poggyászt is magunkkal vihetünk, nincs várakozás, hanem azonnal kéznél van, és az alap poggyász szállítása ingyenes.

Az autóbuszon úti- vagy kézipoggyászként szállíthatók.

KÉZIPOGGYÁSZ
- Kézipoggyász, amit az utas magával visz az autóbusz utasterébe. Mérete nem haladhatja meg a 20 cm x 30 cm x 50 cm-t. Szállítása ingyenes, az utassal együtt utazik. Az utas köteles úgy elhelyezni, hogy ne akadályozza a fel- és leszállást, ill. az ülések közötti utat se zárja el. A kézipoggyász biztonságos elhelyezéséért az utas felel. A sofőr az utastérben elhelyezett poggyászokért nem vállal felelősséget.

- Felnőttek (26 - 59 év között), diákok-hallgatók (12 - 25 év között) és gyermekek (4 - 11 év között) 1 kézipoggyász szállítására jogosultak.

- 0 - 3 év közötti gyermek nem szállíthat kézipoggyászt.

UTIPOGGYÁSZ

- Útipoggyász, ami a poggyásztérben kerül elhelyezésre, nemzetközi járatokon (kivéve Pozsony - Bécs).

- Felnőttek (26 - 59 év között), diákok-hallgatók (12 - 25 év között) és gyermekek (4 - 11 év között) 2 útipoggyász ingyenes szállítására jogosultak.

- Az útipoggyász mérete nem haladhatja meg a 170 cm-t (magasság+szélesség+mélység összegeként).

- A két útipoggyász együttes súlya legfeljebb 40 kg lehet.

- 0 - 3 év közötti gyermek nem szállíthat útipoggyászt.

- Az utas felel a saját poggyászáért a poggyásztérbe be- és kipakolása során.

- Harmadik, extra útipoggyász, pl. síléc, snowboard, stb., ill. a meghatározott méreteket túllépő poggyász nem szállítható.

- Gyermekkocsi szállítását az utas köteles a jegyvásárláskor jelezni. Gyermekkocsi csak a gyermek autóbuszban utasként történő szállítása esetén lehetséges.

- Útipoggyász tartalma nem lehet: ékszer, műalkotás, nemesfém, bélyeg, gyűjtemény, készpénz vagy egyéb fizetési eszköz (bankkártya, értékpapír), mobilkészülék, fegyver, útlevél vagy egyéb okmány, értékes szőrme vagy kiegészítő.

- Poggyász utas nélkül nem szállítható.

- Valamennyi, a poggyásztérbe helyezett csomagot poggyász szelvénnyel kell ellátni.

A poggyásszal kapcsolatos valamennyi tájékoztató a Tarifa és társaságunk Szállítási rendje alatt megtalálható.

Kapcsolódó információk

Járat keresése