Párizs vagy Milánó?

27.4.2015

Van, akit az emlékművek hoznak lázba, van, akit a látnivalók, és van, akit a divat inspirál. Éppen ezért lett májusi kiemelt úticélunk Milánó és Párizs, ahol mindenki ízlésének megfelelően töltheti el a májusi hosszú hétvégéket.

 

Mit érdemes Párizsban kipróbálni?
Tavasszal a francia főváros legnagyobb turistacsalogató attrakciója az Eiffel-torony és az abból nyíló csodás kilátás a városra és annak zöldellő parkjaira. Szintén népszerűek ilyenkor a romantikus hajóutak a Szajnán vagy a Notre Dame katedrális. Ha már a városban járunk, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Párizs a divat városa, ahol a legkeresettebb márkák mellett az egyedi tervezésű darabok is kiemelkedő hangsúlyt kapnak. Azonban ha a divaton kívül tartalmasabb időtöltésre vágysz, nem hagyhatod ki a Lafayette Galériát, ahogy a Louvre-t sem.

Amit nem szabad kihagynod, ha Milánóban jársz
Az EXPO MILANO 2015-nek köszönhetően most az egész város egy hatalmas kiállítássá változott, melynek központi témája a „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” (Feeding the planet, energy for life). Az olasz város is számos látnivalót és nevezetességet rejt magában, elég csak a Milánói dómra vagy a Santa Maria delle Grazie templomra gondolni. Mindezek ellenére a város mégis boltjairól a leghíresebb, nem hiába nevezik a divat fővárosának. Úgyhogy hölgyeim, a Galleria Emanuale Vittorio II mindenki számára kötelező turisztikai célállomás.

Járat keresése