Strasbourg

 
 

Fontos információk

Megállók

Strasbourg Franciaország északkeleti részén, a német határ mentén fekszik. Elzász fővárosa, és az Ill folyó itt torkollik a Rajnába. A város az Európai Tanács és Európai Parlament székhelye. Nemzetközi reptere és három egyeteme van. Jelentős közlekedési csomópont forgalmas folyó menti kikötővel a Rajna-Rhône csatornán.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Strasbourgba

Kosárba
 
 

Strasbourg a Strateburgum - utak városa kifejezésből ered, mivel jelentős pozíciót tölt be a Rajna nyugati partján. A VI.században Strasbourg a Frank Birodalom része lett, 762-ben már püspöksége működik, 842-ben itt írták alá az ún. strasbourgi esküt (a francia nyelv első írásos emlékét).

A város történelmi központjában domináns a Nôtre Dame de Strasbourg gótikus székesegyház, amely Európa legmagasabb középkori építménye, 142 m magas és homokkőből épült. Strasbourg méltán viseli a művészetek metropolisza címet.

A Place des Halles, 24 place des Halles a legfőbb pénzügyi központ, kb. 120 üzletet, 10 éttermet és bárt foglal magába. Két ismert áruház a Kléber tér közelében áll - Galeries Lafayettes a 22 Novembre utcán és a Printemps a de la Haute Montée utca 1-5. alatt.

Strasbourg a Tour de France, a világ országúti kerékpárversenyének rajt városaként is ismert.

A város és vonzáskörzete a Rajna bal oldalán Strasbourg városát és a jobb oldalon a németországi Kehl várost jelenti. A két várost és két országot az Európa-híd köti össze. Az Ill folyó és a Fossé du Faux-Rempart csatorna partjairól a legtöbb látnivaló megcsodálható.

Járat keresése