Prága

 
 

Fontos információk

Megállók

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa, és egyben a legnagyobb települése. A város a Moldva alsó szakaszán, Csehország közepén fekszik, ezáltal történelmi metropolisz és a térség központja lett. Csehország hagyományosan legjelentősebb gazdasági központjának számít.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Prágába

Kosárba

A város nevét a küszöb szóból származtatják, és a monda a város alapítását úgy magyarázza, hogy Libuše hercegnő ott alapíttatta a várost, ahol egy telepes az erdő közepén a házához küszöböt ácsolt. A prágai vár a Hradčany negyedben áll, 1918-tól a köztársasági elnök rezidenciája, és korábban a cseh uralkodók székhelyéül szolgált.

A prágai vár - a Guinness Rekordok Könyve alapján az 570 m x 130 m területével - a világ legnagyobb vára, gyakran Prága jelképe is. A várfalak mögött több turisztikai látnivaló is megtalálható: a Szent Vitus katedrális, ahol a cseh koronázási ékszereket őrzik, a Szent György Bazilika és kolostor.

A bevasárló negyedek a Na Příkopě utcában, a Vencel téren és a leginkább exkluzív butikok a Párizsi utcában találhatók. A Palladium, a legújabb áruház a Köztársaság tér közelében, egy jó példa a nagy konkurencia és a vásárlói igények növekedésének eredményére: széles választék, kedvező árak és minőségi szolgáltatás.

Prága számtalan sportesemény, nemzeti stadion és sportegyesület otthona. Pl.: Prágai nemzetközi maraton, a legsikeresebb és legkedveltebb cseh labdarúgó egyesület: AC Spart Praha, a cseh jégkorong válogatott: HC Spart Praha, a világ egyik legnagyobb stadionja: Strahov Stadion.

Prága a Prágai-medencében a Prágai-fennsíkon fekszik. A Moldva a városban hosszan kanyarog, az ún. holešovicei ívet alkotja. A Moldvába ömlő vizek jellegzetes képződményeket hoztak létre, mint a Barrande-szikla, Sárkány-várak, Braniská, Vyšehradi-szikla, Trója, Baba vagy a Fehér-hegy.

Járat keresése