Nizza

 

Fontos információk

Megállók

Nizza Franciaország ötödik legnagyobb és egyik legszebb városa. A Földközi-tenger mellett terül el Cannes és Monaco között. A Provence-i régióhoz tartozik, azonban gyakran emlegetik a Francia Riviéra fővárosaként is.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Nizzába

Kosárba
 
 

A várost a Görögök alapították i.e. 350 évvel. Később a rómaiak fennhatósága alá tartozott egészen 1860-ig, amikor III. Napóleon a Francia Császársághoz csatolta. Nizza a viktoriánus időkben közkedvelt üdülőhellyé vált az angol arisztokrácia körében, őket követve később az orosz és amerikai tehetős polgárok is előszeretettel töltötték itt szabad idejüket.

Bár Nizza modern városnak számít, sokat ad a hagyományaira. A nizzai vár, a Mont albani erődítmény, Rusca kastélya és a nizzai Notre-Dame katedrális az építészet igazi gyönyszemei. 1948 óta hagyományos Jazz Fesztivált rendeznek a városban, amely olyan neves előadókat tudhat a háta mögött, mint Louis Armstrong, Ray Charles és Herbie Hancock.

Az óvárosban leginkább szuveníreket vehetünk, azonban az Angyalok Sétányán eredeti dizájner darabokra is lelhetünk. A város legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Galéries Lafayette-ben pedig a legismertebb kommersz butikokat találjuk meg egy fedél alatt.

Nizza igazán széles sportpalettával rendelkezik: a város rendszeres házigazdája a triatlon-versenyeknek és félmaratonnak. Csodás öbleinek köszönhetően a búvárok is előszeretettel látogatják. A magaslatok szerelmesei is találnak maguknak elfoglaltságot: Marathon des Alpes-Maritimes és Ironman versenyeket is tartanak a városban.

A város szépségét nagyban meghatározza a rengeteg mennyiségű zöldövezet. Több mint 300 hektárnyi kert található itt platánok, hársok, fenyvesek és pálmák tömkelegével. Nem is csoda, hogy 10 évvel ezelőtt Nizzát Franciaország legszebb városának választották.

Járat keresése