Milánó

 
 

Milánó Olaszország második legnagyobb városa és gazdasági fővárosa, Milánó megye székhelye. Észak-Olaszországban fekszik, Lombardia régióban. A legnagyobb bankok és Olaszország legjelentősebb tőzsdéje Milánót gazdasági központtá tette. Milánó az Európai Unió leggazdagabb városai közé tartozik.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Milánóba

Kosárba
 
 

Milánó számos turisztikai látványossággal rendelkezik. A milánói dóm a világ második legnagyobb katedrálisa, és a márvány kőszobrok legnagyobb gyűjteményének ad otthont. A Castello Sforzesco egykoron a milánói hercegek rezidenciája volt. A Santa Maria delle Grazie templomban megtekinthető a híres Utolsó vacsora freskó.

Milánó több egyetemmel és egyéb felsőfokú oktatási intézménnyel rendelkezik, pl. a legnagyobb olasz műszaki egyetemmel. Világhírét a Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájának otthont adó Santa Maria delle Grazie templomnak, divatházainak, a Galleria Vittorio Emanuele II passzázsnak és a La Scala operaházának is köszönheti.

A bevásárlásra legmegfelelőbb az ún.Quadrilateral, amely neves márkák székhelye: Armani, Dolce&Gabbana, Exté, Ferragamo, Gucci, Missoni, Prada, Trussardi, Valentino, Versace a Vuitton. A Via Fiori Chiari sétálóutcában galériákat találunk, hangulatos kávéházakban frissülhetünk fel.

Milánóban két neves labdarúgó egyesület működik: az AC Miláno és az FC Internazionale Miláno. Mindkét csapat a hazai mérkőzéseit a San Siro stadionban játsza, amely 85 700 néző befogadására képes. Milánó 1934-ben és 1990-ben rendezett labdarúgó-világbajnokságot, ill. 1980-ban labdarúgó Európa-bajnokságot.

Milánó az Appennini-félsziget északi részén, Lombardia régió nyugati részén, a Pó-síkságon fekszik. A várostól északra az Alpok, a svájci határ és Lugano városa található. Milánót csak kisebb folyók szelik át (nyugaton az Olona, keleten a Lambro és a Seveso) ill. számos mesterségesen létrehozott csatorna mint a Naviglio.

Járat keresése