Marseille

 
 

Fontos információk

Megállók

Marseille Franciaország déli részén fekszik, Provence-Alpes-Côte d’Azur régió és Bouches-du-Rhône megye székhelye. Marseille Dél-Franciaország legfontosabb városa, valamennyi iparág jelentős központja. A város repülőtérrel, metróval és számos egyetemmel rendelkezik. 2013-ban Kassa mellett Európa kulturális fővárosa volt.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Marseille-be

Kosárba
 
 

A várost Kr.e.600-ban görög hajósok alapították, Masszalía néven. A IV.században püspökség jött létre. Marseille-t 1252-ben Provence-hez csatolták. A XVI.században épült If vára (Château d’If), amely hosszú éveken át börtönként szolgált.

Marseille turisztikai látványosságai közül kiemelendő a Notre-Dame de la Garde székesegyház, amit a marseille-iek hagyományosan a város védőjének tekintenek. A helyiek hagyományosan „jó anya”-ként hivatkoznak rá.

A Prado Market napi piac a Castellane metróállomástól a Prado utcán át a Perier metróállomásig, ruházat, gyümölcs és helyi ajándéktárgyak széles kínalatával. A Marseille Garlic market közkedvelt fokhagyma piac Provence-ben. A La Maison du Pastis 90-nél is több régió specialitást kínál – ilyen a pastis, az ánizzsal ízesített aperitif likőr.

A város híres szülöttei a labdarúgó Zinédine Zidane és Éric Cantona.

A Marseille Franciaország legnagyobb kikötője és a Földközi tengeren pedig a legfontosabb. Csatorna köti össze a Rajnával. A várossal szemben fekszik a Pomegue és a Ratonneau sziget.

Járat keresése