London

 
 

Fontos információk

Megállók

London az Egyesült Királyság és azon belül Anglia fővárosa. Európán belül a legnagyobb városi területtel rendelkezik. Londont New York, Tokió és Párizs után a világ negyedik legfontosabb városaként tartják számon, és a világ egyik leglátogatottabb városának tekinthető.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Londonba

Kosárba

A turisztikai látványosságai főként London központjában találhatók: a történelmi City, West End, Westminster apátság, Buckingham-palota, Clarence House. Továbbá a Természettudományi Múzeum, a London Bridge híd és számtalan látnivaló (London Eye, Piccadilly Circus, a Trafalgar tér, a Szent Pál Székesegyház).

London számos nemzetközi intézménynek ad otthont - az egyik világhírű egyeteme a University od London, a nemzetközi gazdaság és kereskedelem legnagyobb központja. Több nevezetes múzeummal, galériával, színházzal, könyvtárral és egyéb kulturális intézménnyel büszkélkedhet.

Amennyiben egy nap alatt minden fontos (pl. Zara, Gap, H&M, Esprit, Next, French Connection, Top shop) üzletet be szeretnénk járni, az Oxford street és a Regent street bevásárló negyedet kell megcéloznunk. Az áruházak mindent - ételt, ruházatot, bútorárut, könyveket, stb. kínálnak, pl.: Debenhams, Fortnum & Mason, Harrods, House of Fraser.

A város a Londoni maraton, az egyik legnépszerűbb maraton és tömegfutás helyszíne. London az egyetlen város, ahol harmadszor rendeztek nyári olimpiai játékokat (1908, 1948, 2012). Londonban a leglátogatottabb sport a labdarúgás, és a város két világhírű labdarúgó egyesületnek is a székhelye, az Arsenal-nak és Chelsea-nek.

London az ország délkeleti részén, a Temze folyó partján található. Mivel a város közel fekszik ahhoz a helyhez, ahol a Temze a tengerbe folyik, az apály-dagály váltakozása áradással fenyegeti. Ezt gátakkal próbálják szabályozni.

Járat keresése