Genf

 
 

Fontos információk

Megállók

Genf dél-svájci város a Genfi-tó délnyugati partján. A bankszektor központja, jelentős szerepet tölt be az óragyártás, tudományos műszerek gyártásában, híresek ékszerészei és neves a gasztronómia területén is. Több nemzetközi szervezet székhelye.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Genfbe

Kosárba
 
 

A nemzetiségek - főként az értelmiségi emigránsok - egyedi keveredése által az elit iskolákat felvonultató városok sorához csatlakozott. A reformáció idején vallási toleranciája hozzásegítette a későbbi gyors ütemű fejlődéshez.

A városba látogató turisták az Óvárost és több múzeumot is megcsodálhatnak, a városközpont gyalog is bejárható. A város tiszta és kitűnő tömegközlekedési rendszerrel büszkélkedhet. Gazdag a kulturális eseménynaptára. A történelmi városközpont a Rhône bal partján jött létre, ahol a kis domb tetején ma a Szent Péter-katedrális áll.

Genfben az exkluzív bevásárlóközpontok a Rues Basses, Rue du Rhône, Rue de la Confédération, Rue du Marché és a Rue de la Croix-d’Or utcák közelében érhetők el. Itt főként az óraművesek és a bizsu dominál. A főbb áruházak a Bon Génie, Rue du Marché 34, a Globus, Rue du Rhône 48, és az EPA, Rue de la Croix d’Or 4. alatt találhatók.

A genfi székhelyű Genève-Servette HC svájci jégkorong egyesület, a National League A, az első osztály tagja. 1905-ben alapították.

A város a Genfi-tó partján, a Rhône folyó kifolyásánál fekszik. Az Alpok és a Svájci-Jura hegység határolják. A város területének közel 20%-a zöldövezet, főként a tó környéke és a város nyugati részén a diplomata negyed. A városból kedvező időjárási viszonyok esetén a havas Mont Blanc, Európa legmagasabb csúcsa (4807 m) is látható.

Járat keresése