Frankfurt

 
 

Fontos információk

Megállók

A város Németország délnyugati részén fekszik, az ország mezőgazdaságilag fontos részén. Népességszáma alapján (670 000) Németország ötödik legnagyobb városa. Frankfurt a legfontosabb német és egyben világ pénzügyi központ is, mivel az Európai Központi Bank székhelye és jelentős vásárközpont.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Frankfurtba

Kosárba
 
 

A három feljelentősebb műemlék a város központjában, az Óvárosban, egymás szomszédságában található – a Császárdóm (Kaiserdom), Römerberg és a Szent Pál templom. A Szent Bertalan katedrális késő reneszánsz stílusban épült nyugati tornya a német-római császárok választó és koronázási helye volt.

A XV.század óta évente megrendezett Frankfurti Könyvvásár jelenleg a világ legnagyobb könyvvására. A Majna déli partján a Museumsufer (Múzeum part) számos ismert épületnek ad otthont. A Majna-parti múzeumokat népszerűsítve évente kerül megrendezésre a Museumsuferfest.

A legfontosabb és legkedveltebb bevásárlóutcának a Zeil számít. Híres áruházak szegélyezik, pl. a Zielgalerie. A Zeil utcabeli üzletekben kapható a helyi specialitás, a Bembelnek nevezett almabor.

A városban számos sportegyesület tevékenykedik: Eintracht Frakfurt (férfi labdarúgás), FSV Frankfurt (férdi és női labdarúgás), 1.FFC Frankfurt (női labdarúgás), Turngemeinde Bornheim (tömegsport, Hessen legnagyobb sportegyesülete).

A város a Taunus-hegységtől dél-keletre fekszik, a Majna folyó két partján. A város területének kb.1/3 része tájvédelmi terület - Frankfurter Grüngürtel. Ide tartozik a Frankfurter Stadtwald városi park, ami Németroszág egyik legnagyobb parkjának számít.

Járat keresése