Budapest

 

Fontos információk

Megállók

Budapest Magyarország fővárosa, egyben legnagyobb városa is, a vidék gazdasági és kulturális központja. 1873-ban keletkezett Buda, Óbuda és Pest, addig önálló városok egyesítésével. A Duna mindkét oldalán terül el.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Budapestre

Kosárba
 
 

A magyar metropolisz területe már 50 000 évvel ezelőtt is lakott volt, a Budapest név azonban csak 125 éves. Az 1890-es években nyerte el a város jelenlegi formáját, lakosainak száma a 19. században húszszorosára nőtt. Paradox módon a század végére a város egyben a legnagyobb "szlovák" város volt az Osztrák-Magyar Monarchiában-

A város ikonikus részén, a Hősök terén két múzeum is helyet kapott: a Képzőművészeti- és Szépművészeti Múzeum, mely 1895-ben került átadásra. Magyarország legnagyobb kiállítóterét képezi az épület, éppen ezért leginkább hazai és nemzetközi művészek állandó kiállításainak helyszínéül szolgál.

Budapest hatalmas árukínálattal várja a városba látogatókat, a megannyi bevásárlóközpont mellett sétával egybekötött shoppingra is lehetőség nyílik. A luxuscikkekért rajongóknak az Andrássy útat, a legújabb stílust követőknek a Váci utcát ajánljuk, a kényelmesebbeknek a hatalmas bevásárlóközpontok egyikét.

Az Arancsapat hallatán mindenki előtt megjelenik az ikonikus 11, ami még az 50-es évek sikercsapatából állt és tartott egészen az 1956-os forradalomig. Bár világbajnoki trófea nélkül búcsúzott a csapat, mindenki egy emberként szurkolt a magyaroknak. Jelenlegi legnagyobb futballcsapata az országnak az FTC, mely 1899-ben alakult.

A városon keresztülfolyó Duna több szigetet képet, a legismertebbek a Margit- és Hajógyári-szigetek. A folyó a várost két részre tagolja. A Budai-hegységben megannyi turistaútvonal áll a barangolók rendelkezésére. A város legnagyobb természeti adottsága a termálvíz, melynek köszönhetően Budapest a világ legnagyobb fürdővárosa.

Járat keresése