Brüsszel

 
 

Fontos információk

Megállók

Brüsszelt, Belgium fővárosát, Európa fővárosának is nevezik, mivel a városban székel az Európai Tanács. Brüsszel a Brüsszeli Fővárosi Régióval megegyezően hivatalosan kétnyelvű. A hivatalos nyelv a francia és a holland. Brüsszel Belgium legfőbb vasúti csomópontja.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Brüsszelbe

Kosárba
 
 

A Grand’ Place teret Európa legszebb terei közé sorolják. A tér legrégebbi építménye a gótikus Városháza, második számú látványossága a Királyi palota. A Diadalív 1904-től áll a Cinquantenaire parkban, a belga királyság létrejöttének emlékére. A gótikus Szent Mihály székesegyház az óváros meghatározó eleme a XIII.századból.

A belgák a festészet nagy tisztelői, mivel a hagyományok a régmúltba nyúlnak vissza. A legismertebb flamand festőművészek művei a Királyi Szépművészeti Múzeumban tekinthetők meg. Számos híres kézirat I.Albert Királyi könyvtárának gyűjteményében megtalálható.

Ruhavásárlásnál az első utunk a Rue Neuve-ra, az ún. Új utcára vezet, ahol a City 2 bevásárlóközpont és számos üzlet található. Az elegáns boltokkal teli sétány rendhagyó bevásárlási lehetőségeket kínál. 1847-ben épült és Európa egyik első sétányának számít.

A város a nemzetközi maratonjáról ismert, ahol évente 40 ország futói állnak rajthoz.

A városon folyik keresztül a Senne folyó, amely Brüsszelt  köti össze a tengerrel.

Járat keresése