Brünn

 
 

Fontos információk

Megállók

Brünn lakosságszámát tekintve Csehország második, Morvaország legnagyobb városa. Morvaország történelmi fővárosa, és egyben jelentős ipari központja.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Brünnbe

Kosárba
 
 

A város leghíresebb látnivalói a Spielberg vára és a (Petrov néven ismert) Szent Péter és Pál katedrális. Brünn második megmaradt vára a brünni duzzasztó fölé emelkedő Veveří vár.

Brünn jelentős kulturális és művészeti központ. Kiemelkedő intézményei: Masaryk Egyetem, Állatorvosi Főiskola, Műszaki Főiskola és az Állami Filharmónia. A csehországi igazságszolgáltatási és több államigazgatási intézmény székhelye is.

A Vaňkovka bevásárlóközpont az egykori ipari negyed építészeti szempontból figyelemre méltó helyén, néhány lépésnyire a vasút- és autóbusz pályaudvartól, 200-nál több, valamennyi stílust és fajtát átfogó üzletet foglal magába. Luxus divatcikkek és ruházat, elérhető áron.

A helyi amerikai futballcsapat - Brno Alligators – a cseh legmagasabb osztályba tartozik (Cseh Amerikai Futball szövetség), a hazai mérkőzéseket a TJ Tatran Bohunice stadionban játsza. A klub 1991-ben alakult. A brünni Volejbal Brno az egyetlen brünni és dél-morvai klub a cseh férfi röplabda első osztályban.

Brünn a Dél-Morva kerületben, a Svitava és Svratka folyók völgyében fekszik. A brünni duzzasztó hajóközlekedésre is lehetőséget ad. Turisztikai látványosság a Morva-karszt tájvédelmi körzet is.

Járat keresése