Bécs

 
 

Fontos információk

Megállók

Bécs Ausztria fővárosa és egyik szövetségi tartománya. Földrajzi fekvése, történelme, impozáns épített öröksége által kapta a Dunai metropolisz nevet. Bécs történelmi városközpontja 2001-ben lett a UNESCO világörökség része.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Bécsbe

Kosárba
 
 

Bécs neve a kelta “Vedunia”, azaz erdei patak elnevezésből vezethető le. Bécs jelentősége a középkorban nőtt meg, amikor a Babenberg dinasztia székhelye lett. 1440-ben a Habsburgok rezidenciájává vált, és a Habsburg Monarchia központja volt hét évszázadon át, a család székhelyéül a Hofburg császári palota szolgált.

A városközpontot - Innere Stadt egykor városfal vette körül, mely helyén Bécs legismertebb sugárútja - a Ringstrasse épült. A folyón túl a legújabb negyedek találhatók mint pl. a Bécsi Nemzetközi Központ. A barokk múzeum negyed ((Museumsquartier) Európa egyik legnagyobb kulturális központja.

Az ár és minőség harmonikus arányát hagyományosan a Mariahilferstraße nyújtja, amely a Museumsquartier a Gürtel út között található. A legismertebb bevásárlóközpontoknak a HUMA Bécs, Shopping City Süd (SCS), Shopping Center Nord, DonauZentrum, Millennium City vagy a Wiener Gasometer számít.

Az FK Austria Wien osztrák labdarúgócsapat, melynek székhelye a főváros Bécs, és az osztrák Bundesligában játszik. A hazai mérkőzéseket a Franz-Horr-Stadionban (Laaer Berg) tartják. A BA-CA TennisTrophy Bécsben tartott férfi tenisztorna, amely az International Series Gold része és az ATP Tour-ba sorolt bajnokság.

A város nyugati peremén kezdődik a Bécsi-erdő („Wiener Wald“). Bécset a Duna és a Kis-Duna osztja ketté, amit 12 híd ível át. A város legmagasabb pontja a Hermannskogel (543 m) és a legalacsonyabb pontja a Lobau (151 m).

Járat keresése