Athén

 
 

Athén Görögország legnagyobb városa. Nemcsak az országnak, de Attika megyének is a fővárosa. Bár az ókori elemek a kultúra és tudás központját juttatják róla eszünkbe, manapság már egy kozmopolita város képét rejti.

Vásároljon kedvezményes menetjegyet Athénba

Kosárba
 
 

A görög történelem az egyik legfejlettebb mind közül. Athén már a neolit kortól lakott volt, de igazán jelentőssé csak a mükénéi kultúra idején vált. A vidéket a Iónok lakták, az ókor legjelentősebb alakjai Drakón, Periklész és Miltiádész voltak. A városállam a történelem során többször keveredett háborúba a perzsákkal, spártaiakkal, macedónokkal, rómaiakkal, szlávokkal, törökökkel. Athén a mai napig a görög kultúra központja.

Athén rengeteg történelmi hagyatékkal büszkélkedhet, a legismertebbek ezek közül az Akropolisz, az antik Agóra, a Nemzeti Múzeum és Kert, az Olümposzi Istenek Temploma és Dionüszosz Színháza. A város rengeteg fesztiválnak ad otthont, melyeknek rendszerint központi elemei a gasztronómia, italok és színházi előadások. A városban több mint 120 különböző színház található.

Bár a város remekül kiépített infrastruktúrával rendelkezik, mégsem találunk itt sok bevásárlóközpontot. Ennek ellenére a boltkórosok számára kísértésből több is akad, mint elég, de a megszokottól eltérően a lakosok családi házait érdemes felkeresnünk.

Athén az ókori Olimpiai játékok bölcsője, éppen ebből fakadóan különféle versenyeknek ad rendszeresen otthont. A legközkedveltebb sporttevékenységek azonban a futball, röplabda atlétika, golf, tenisz, szörf és vitorlázás.

Bár első ránézésre a város egy összefüggő épülethalmaznak tűnhet, az óváros ezt megcáfolva ellenpéldaként magasodik ki olajfaültetvényeivel, melyekhez turista ösvények is vezetnek. A legismertebb zöldövezetek a város központjában elterülő Királyi Kert, a Zappeio Park és a Pedion tou Areos.

Járat keresése